Lakerda



Malzemeler:

1,5 kg Palamut
1 kg kaya tuzu

Yapılışı: 

Palamutları ister yuvarlak dilimleyin isterseniz yatay olarak. Lakerdanın iyi olabilmesi için balığın iyice temizlenmiş kanından arınmış olması gerekir. Bu yüzden bolca tuzlu su içerisinde yıkanmalı. 1 gece boyunca sürekli suyu değiştirelerek kanı iyice temizlenmeli. Sonrasında hazırladığınız kavanozlara 1,5 cm kaya tuzu serin üzerine balığı koyun. Tüm balıkları dizene kadar sırasıyla bu işlemi gerçekleştirin. ağzını hava almaması için sıkıca kapatın. kavanoz kapağını üzerine bir poşetle de iyice sarabilirsiniz. 1-2 hafta içerisinde balıkların tuzdan pişmiş olduğunu göreceksiniz. Eti hafif pembeleşmiş balıklarınız lakerda oluş demektir. 

Peki nasıl yiyeceksiniz? 

Kavanozdan yiyeceğiniz miktara göre balık çıkartın. Çıkardığınız balığı sabahtan suya koyun ve sürekli suyunu değiştirin. Hazırlama aşamasına geldiğinizde balıkları ister doğrayın ister bütün bırakın üzerine zeytinyağı ve limon gezdirin birer dilimde halka soğan ekleyin. Lakerdanız hazır.. Afiyetle yiyin.. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar